Sajtóközlemény, 2009 Május 20.

Az Elvstrøm Sails leszerződtette Kevin Sproult (bal oldalon), mint verseny-részleg vezetőt, aki a jövőben összefogja a performance és grand prix vitorlák kezelését és gyártását, melyek a jövőben már csak a legújabb fejlesztésű EPEX technológiával készülnek.

Az öt éve fejlődő EPEX technológia egy forradalmian új eljárás a membrán vitorlák gyártásánál, mely rugalmasabb és tartósabb vitorlákat eredményez, mint bármelyik másik eljárás. Olyan feljesztésekben vett részt hatékonyan, mint például a tavalyi Swan 45 WISC V-vágású orrvitorlája, mely annyira sikeres volt, hogy egy másik Swan 45 is áttért az Elvström vitorlákra, megnyervén a 2008-as mallorcai Copa del Rey versenyt. De a 2008-as év még olyan győzelmeket hozott az Elvströmnek, mint a J80 bajnokság, a Rolex Capri Cup, Cowes Week, Les Voiles de St Tropez és a Dartmouth Regatta. További győzelmek immár 2009-ben a varsói tavaszi versenysorozat, Palma Vela és a Pirelli kupa, Portofinoban.

"Az Elvström Sails nagyon izgalmas időszakot él át" mondja Sproul. "Tudjuk, hogy a legjobb technológia nálunk van, melyet az eredmények is igazolnak."

Sproul az angol és a dán iroda között fog mozogni, de számos versenyen is részt vesz, melyek között biztosan ott lesz a "4 verseny Elvström vitorlákkal" sorozaton, melyet Dániában, Németországban és Angliában rendezünk. Ezt a sorozatot a gyár rendezi, ahol bárki meggyőződhet az Elvström versenyvitorláinak hatékonyságáról. A múlt heti norvég hétvégén több, mint 40 hajó fordult meg.

 

Elvström Hungary telefon: 0630-9998665, e-mail: info@elvstrom.hu