Új tulajdonosok az Elvström Sails élén - sajtóközlemény

Magánbefektetők vásárolták fel a dán Elvstrøm Sails vitorlagyártó céget. Másfél év után a korábbi ügyvezető igazgató Claus Olsen, és a háromszoros olimpiai érmes és Amerika Kupa kormányos Jesper Bank visszaszerezte a céget Peter Jørgensen-től.

Az új vezetésben Claus Olsen ismét az ügyvezetői igazgatói, Jesper Bank pedig a kereskedelmi igazgatói posztokat töltik be. Bank 1992 és 2001 között már volt az igazgatóság tagja. Andrew Smith továbbra is marad, mint technikai igazgató, felügyeli a tervezést és a gyártást a dán aabenrai központban. Továbbá ő ellenőrzi a központtól nem messze található EMT (Elvstrøm Membrane Technology) gyártelepet, ahol a legújabb fejlesztések és gyártási technológiák segítik a legmodernebb laminált vitorlák előállítását.


“Nagyon izgalmas egy olyan céget birtokolni, melyben hosszú éveket töltöttünk Claussal" nyilatkozta Jesper Bank. “Az Elvstrøm Sailsnek már történelme van, és nagyon erős piaci szerepe. Igyekszünk a tervezési, fejlesztési és előállítási feltételeket előtérbe helyezni. Ehhez igazán szakképzett csapatot sikerült összeállítani.”

Az Elvstrøm Sails jelenleg az egyik legnagyobb vitorlagyártó cég Európában, közel 50 képviselettel világszerte. A dán Aabenraaban saját tervezésű és előállítású vitorlákat gyártanak közel 5700m2-en, mely a legnagyobb létesítmény a csak vitorlákat gyártó cégek körében, Európában. Az Elvstrøm Sails számos vezető szerepet betöltő hajógyár beszállítója, mint például a Bavaria, vagy a Hallberg Rassy. De gyártanak egyedi vitorlákat a legkisebb túrahajóktól a Grand Prix versenyjachtokig, akár 70 láb felett is, az Oyster, Swan vagy a Wally Yacht számára.

Arról, hogy az új tulajdonosoknak mik a jövőbeni tervei, Bank további bővítést helyezett előtérbe; “Mivel szaktudásunk és kapacitásunk lehetővé teszi, hogy házon belül állítsunk elő nagyobb vitorlákat, tervezzük, hogy a 70 láb feletti és super yacht hajóknak készülő vitorlák eladását 25%-kal növeljük. Ezekhez a yachtokhoz tartós és megbízható vitorlák kellenek, amihez nekünk már megvan a legújabb technológiai hátterünk.”

2008, Aabenraa

 

Elvström Hungary telefon: 0630-9998665, e-mail: info@elvstrom.hu